Hvem er jeg / Mine holdninger
At blive rask, kræver et opgør med det mønster, der gjorde dig syg
 
 

Hvis man ikke hører, når kroppen hvisker, så råber den..

Dette skal forstås på den måde, at jo mere man overhører og dulmer smerter og andre fysiske ubehageligheder, jo mere vil der hobe sig op, for så pludselig en dag at bryde ud i mere alvorlige symptomer, som man ikke kan vriste af sig sådan uden videre. F.eks. migræne, svære svimmelhedsanfald, depression, mavesår, kræft osv. Jeg er af den opfattelse, at hvis man lærer at lytte og forholde sig til de små signaler, så behøver kroppen ikke at bringe "sig" voldsomt ud af kurs.

Vi er alle, både voksne og børn (desværre), mere stressede end nogensinde før. Jeg oplever kroppe, der nærmest sitrer. Nervesystemet kører ud af motorvejen med 180 i timen uden olie på motoren.En del af mine klienters symptomer stammer simpelthen fra en krop, der er stagneret i en sympatikuton tilstand. Sikke et fint ord, det betyder bare, at den del af centralnervesystemet, der sørger for at afstresse og restituere kroppen ikke fungerer, fordi den del som aktiverer kroppen og pumper adrenalin rundt, så kroppen kan yde sit ypperste, er gået amok eller i hak.

Centralnervesystemet fungerer som kroppens forsvar, men hvis kroppen "glemmer" at slappe af, så angriber den nærmest sig selv konstant.

Derfor er der også så mange nerverelaterede sygdomme fremme. "Virus på balancenerven" , sclerose, tinnitus, kroniske smertetilstande bare for at nævne nogle. De elektriske ledninger kortslutter og "isoleringen" slides af, når der aldrig er nogle pauser.Det er bla. derfor, KST er så effektfuld, fordi den hjælper kroppen tilbage til det parasympatiske nervesystem. Sagt på dansk: Dér hvor kroppen kan restituere (helbrede sig selv). Jeg tror også det er derfor, yoga er så godt for nogle mennesker, for det det drejer sig om er, at bringe kroppen ned i den del af "alfabølgerne" (tilstanden lige før søvnen), hvor hjernen ikke har kontrollen og kroppen/sindet tager over.

Hvis man lærer at slappe af, viser kroppen tilbage til afspændingen og tager signalerne alvorligt, uanset hvor små de er, så forebygger man, og det virker!
Kroppen er på én gang utrolig kompliceret og samtidig utrolig enkel. Kompliceret med alle sine knogler, bindevæv, blod og lymfekar, muskler, hormoner, nervebaner og organer, men samtidig enkel fordi det hele er lavet af celler og alt kommunikerer utroligt godt, hvis man lever sundt og lytter til sig selv.

Kroppens DNA har en utrolig hukommelse, lidt ligesom en memory knap på en computer. Alle de originale tegninger og koder for din krop ligger inde i hvert eneste DNA i hver eneste celle. Derfor er det heller ikke så svært for din krop at finde det "originale" dig frem. Så kroppen, når først den er hjulpet tilbage på restituerings planet igen, kan helbrede sig selv frem mod det "oprindelige" eller balancen.
En anden grund til at så mange får hjælp ved KST skyldes, tror jeg, at terapeuten inviterer kroppen til et samarbejde. Derved kan kroppen frit, når den føler "fred og ingen fare", give slip på selv de værste gamle spændinger og skævheder. Altså ingen manipulation, hvilket selvsagt vil aktivere forsvar (da centralnervesystemet er en del af kroppens forsvar).

Det lyder jo utrolig simpelt, det er det også. Derudover er det utroligt behageligt, kan det næsten blive bedre?
 
 
NG Terapi v/Nina Grønning | Skattergade 19B, 5700 Svendborg  | Tlf.: 41 40 00 62 | ngterapi@gmail.com