Rygøvelse med lille bold

 


Rygøvelse med lille bold

Dette er en af mine favoritter, denne øvelse løsner og forbereder rygmusklerne, så jeg kan komme endnu dybere ind i kroppen og løsne. Derved kan man sige at den også forkorter behandlerforløbet.

Når musklerne bliver brugt, ophobes der syre i dem (dette kender sportsfolk). "Aktive" muskler, såsom arm- og benmuskler, "afvikler" hurtigt disse syrer, fordi de er meget i bevægelse.

"Passive" muskler, såsom den lange rygstrækker, der løber ned på hver side af rygsøjlen, syrer langsomt til og har svært ved at "afsyre" igen, da musklen ikke er nær så bevægelig som de aktive muskler.

Dette betyder at en tilsyret, spændt og øm ryg, har svært ved at slippe af med syre og spændinger, da der ikke pumper så meget blod og lymfe igennem. Det er blodet og lymfen, der sørger for at syren bliver transporteret bort.

Derfor: Læg dig på ryggen med en lille bold på en maddras. Størrelsen på bolden skal være midt imellem en tennisbold og en lille hoppebold

Læg bolden helt ind til højre side af rygsøjlen (ikke på rygsøjlen). Start ved nakken. Nu skal du med den højre strakte arm, lave venepumpeøvelser. Lad armen glide helt ud til siden og op foran kroppen. Frem og tilbage 10 gange. Når den lille bold ligger ved nakken, kan du også bevæge den strakte arm op over hovedet og ned langs siden, så får du fat i nogle andre nakkemuskler (10 gange).

Nu lader du den lille bold glide lidt længere ned (2-5 cm) og gentager så pumpeøvelserne med den strakte arm ud til siden. Dette gøres hele vejen ned på begge sider af rygsøjlen.

Når bolden når ned midt på ryggen, er det benet der skal i brug til at aktivere venepumpen. Bøj begge knæ så fødderne er i gulvet, brug så det ben som er i den side hvor bolden ligger, mens det andet forbliver bøjet. Stræk og bøj benet ned langs gulvet og op ved siden af det andet ben 10 gange, flyt bolden.

Jeg vil tro bolden kan ligge 10-12 steder ned langs hver side. Det tager højst 5 minutter i alt og det har en super effekt. Prøv selv!

NG Terapi v/Nina Grønning | Skattergade 19B, 5700 Svendborg  | Tlf.: 41 40 00 62 | ngterapi@gmail.com